Just nyt #1

Mä oon varmaan kertonutkin joskus, että rakastan tehdä listoja. Silti teen niitä harvoin, jotenkin blogin kirjoittajana olen enemmän sellaista rönsyilevän kertovaa, kuin listaavaa tyyppiä. Onhan täällä ollut bucketlistiä ja 8 faktaa minusta, mutta ne ovat olleet sellaisia kertaluontoisia juttuja harvoin. Nyt kuitenkin päätin aloittaa blogissa uuden kuukausittaisen juttusarjan, Just nyt -tagin alta löytyvän listauksen, siitä mikä on just nyt parasta, ja mikä pahinta. Uskoisin että näihin listoihin on hauska palata myöhemmin itse katsomaan mikä on koukuttanut joskus ja mitä ilman olisi voinut elää silloin(kin)!

parastapahintaPARASTA:

SUITS, se nyt vaan on ihan paras. Mä olin luovuttanut Breaking Badin ja HIMYMin loputtua, ja Shamelessin, Game of thronesin ja American Horror Storyn jäätyä tauolle. Sitten löytyi Suits, ja meidän illat oli sinetöity. Ihan loistava sarja, ketuttaa sillä meillä on niin vähän enää jaksoja katsomatta! Mahtavaa dialogia ja ihan huiput hahmot.

ALEXANDER WANG X H&M, ruotsalaisketjun seuraava yhteistyömallisto. Mr. Wangin mallisto ilmestyy kauppihin 6.11. ja pitkästä aikaa mä en malta odottaa jonkin vaatemalliston ilmestymistä. Saa nähdä pääsenkö heti aamusta paikalle, ja kolahtavatko vaatteet sitten livenä. Kuvien perusteella mä olen ainakin ihastunut!

JOULUVALOT, maailman parhaat piristykset tänne sateen ja kylmän keskelle. En ole vielä laittanut omia esille parvekkeelle, paitsi La Casa de cousin Paulit meillä on siellä ollut jo pidemmän aikaa, ne eivät vaan ole kovin jouluiset. Mutta eiköhän viimeistään parin viikon päästä ole meilläkin jo valot partsilla, Otto kun tulee mua jouluhulluudessa sen verran aina vastaan, että saan aloittaa hömpötykset heti marraskuun alussa, hahaa!

PIPOKAUSI, huonojen tukkapäivien pelastus. Viime aikoina huonoja tukkapäiviä on ollut paljon, liian paljon. En malta odottaa että pääsen tällä viikolla kampaajalle ja saan mun unelmahiukset!

PAHINTA:

SUKLAA, suklaa, suklaa. Enough said. Pimeys, kylmyys ja flunssa eivät auta suklaanhimoa vastaan taistelussa yhtään, mutta tällä viikolla mä taistelen!

FLUNSSA, meetkö pois, jooko? Me ollaan oltu tänä syksynä nyt kaksi kertaa flunssassa koko perhe, paitsi Tiara vain kerran. Mikähän mahtaa suoda meille tämän kunnian ihan useammalle vierailulle?

JUURIKASVU, no tätä sivusinkin jo pipokaudesta kirjoittaessani. Juurikasvu on jees, kunhan se näyttää hyvältä, eikä juurikasvulta. Ehkä tämä paljastaa hippusen siitä mitä kampaajakäynnillä on odotettavissa!

KYLMÄ SYYSSADE, ei vaan ole jees. Sateen ropina on tunnelmallista ja ihanaa, ja sade ei haittaa myöskään ulkoilua jos on oikeat vaatteet. Mutta bloggaamista ja valokuvaamista se haittaa, kun valoa ei tule edes päivänvalon aikaan sisälle niin paljoa että saisi kuvia otettua, ja ulkonakaan ei oikein viitsi kastella kameraa sateessa.

Sellainen listaus! Kertokaa ihmeessä tykkäättekö ideasta, mä ainakin tekisin näitä mielelläni lisää. Ja kertokaas myös teidän tän hetken lemppareita ja ärsytyksiä? Löytyykö samoja kuin multa?

Hyvää yötä kaikille<3

Älyhammasharja, what?!

Olen mukana Oral-b:n kampanjassa, ja pääsen testaamaan uutta Oral-B White Pro 7000 SmartSeries -älyhammasharjaa, Oral-b appia ja uusia Cross Action -harjaspäitä. Mikä ihme on älyhammasharja? Kertooko se mulle kuinka hyvin harjaan hampaani, mitä pitäisi parantaa ja olenko pessyt hampaita tarpeeksi kauan? Kyllä. Onko siinä bluetooth-yhteys jolla se liitetään puhelimeen ja Oral-b -appiin? Kyllä. Näyttääkö sovellus mulle päivän säätiedot, uutiset ja vinkit ja kannustaa mua muistamaan jokaisen hampaan erikseen? Kyllä. Tervetuloa vuoteen 2014!

IMG_9234xTestijakson alkajaisiksi pääsin käymään Kaivopuiston Hammaslääkäriasemalla hammastarkistuksessa, saamassa vinkkejä juuri mun hampaiden oikeanlaiseen harjaukseen, sekä opastuksen sovelluksen ja hammasharjan käyttöön. Menin paikalle odottavaisin mielin, innoissani siitä että saan vihdoinkin täydelliset vinkit hampaideni hoitoon. No arvatkaas miten kävi? Mä osaankin pestä jo hampaat. Vuoden sähköhammasharjankäyttö on pitänyt mun suun kunnossa valkaisun ja puhdistuksen jälkeen. Plakkia ei ole yhtään ja ikenet ovat terveet. Mä kuulemma teen jo kaiken oikein, ja pitää vain jatkaa samaan malliin!

IMG_9250xNyt olen harjaillut parisen viikkoa uudella harjalla. Mä kerron teille itse harjasta lisää kunhan olen päässyt testaamaan sen kaikkia monipuolisia ominaisuuksia. Tänään aion nimittäin kertoa Oral-b appista! Se on sovellus joka on ladattavissa sekä Google Playsta, että appstoresta ilmaiseksi. Se toimii saumattomasti yhteistyössä sähköhammasharjan kanssa, ja todella kertoo kuinka hyvin harjaat hampaasi. Hammaslääkäri (tai minä itse) voi asettaa sinne yksilöllisiä vinkkejä, ja muistutuksen langata hampaat tai pestä kieli säännöllisesti.

oralbappVaikka sähköhammasharjoissa on jo pitkään ollut tärinätoiminto joka kertoo milloin on aika siirtyä seuraavaan hammasneljännekseen, mun on ollut vaikea hahmottaa ajankulua, ja sitä missä vaiheessa kuluvaa 30:tä sekuntia ollaan. Oral-b app näyttää ajankulun kokoajan, ja silloin on helpompi hahmottaa että käyttää kymmenen sekuntia jokaiseen hammasneljänneksen kolmesta pinnasta. Aiemmin olen helposti alkanut seikkailemaan harjalla, ja sohinut vähän sinne tänne. Nyt tulee pysähdyttyä oikeasti jokaisen hampaan kohdalla ja käytyä kaikkia pintoja läpi yhtä kauan.

IMG_9245xMuistan kun viime vuonna olin innoissani ensimmäisestä sähköhammasharjastani, ja nyt mulla on sama fiilis. Niinkin pieni asia kuin hampaiden harjaus, neljä minuuttia mun jokaisesta päivästä, saa mut innostumaan näin paljon! Ehkä se johtuu siitä, että kun on vihdoin saanut hampaat kuntoon oikomishoidon jälkeen, ja käynyt valkaisussa, haluaa myös pitää hampaat nättinä, eikä enää ikinä päästää ientulehdusta tai plakkia suuhun.

Ja jos nyt alkaa miettimään, niin neljä minuuttia mun jokaisestä päivästä taaperoiästä hautaan asti on kuitenkin aika paljon. Se on 81 kokonaista päivää, jos oletetaan että eläisin vähän yli kahdeksankymppiseksi ja olisin aloittanut hampaiden harjauksen yksivuotiaana. Mä haluan viettää ne 81 päivää mukavasti! Kampanja jatkuu marraskuun ajan, ja teille on myös tulossa hammasharja-arvontaa, johon sisältyy tuo uusi harja, sekä niitä mainitsemiani uusia Cross-action-harjaspäitä iso kasa, mikä on hyvä sillä harjaspäät pitää vaihtaa kolmen kuukauden välein vähintään.

Yhteistyössä Oral-b.

Ihanaa maanantaita kaikille <3

Oletteko kuulleet älyhammasharjasta? Huomaatteko eron sähköhammasharjalla, ja tavallisella harjalla harjaamisessa? Millainen harja teillä on käytössä?

Sunnuntaihöpötykset videolla

Pitkään aikaan en ole tehnyt videopostausta ja tänään on hyvä päivä sille! Tytöt tulivat nyt mukaan videolle, ja me jopa luettiin vähän ruotsinkielistä kirjaa kun sitä on niin paljon toivottu. Mutta tosiaan mähän en ole se joka meillä ruotsia yleensä Tiaralle puhuu, joten siksi en sitä videolla itse juurikaan puhunut. Luen usein Tiaralle myös ruotsinkielisiä kirjoja, mutta se keskusteleminen ruotsiksi on Oton ja tyttöjen juttu.

TÄSSÄ vielä suora linkki videoon jos se ei jostain syystä näy tässä postausnäkymässä!

Toivottavasti tykkäsitte videosta vaikka meillä menikin vähän pipariksi aina välillä, ja lopussa niin pipariksi että loppui kesken sanan joulukuusi. Tänään on flunssa ja koko päivä on ollut vähän pipari. Mutta on meillä ollut hauskaakin vaikka räkä valuu ja kurkku on kipeä. Toivottavasti huomenna olisi jo parempi olo ja päästäisiin kiinni normaaliin arkeen tämän flunssaväsymyksen sijaan. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!<3

Ruokaviikko

Tänään on vihdoinkin aika arkiruokapostaukselle, jossa ajattelin kertoa vähän meidän ruokavaliosta, ja esitellä muutaman uuden reseptin joita en ennen ole täällä tuonut vielä esille. Aika paljon meillä pyörivät ne samat ruuat viikosta toiseen, mutta yritetään me kokeilla aina kerran-pari viikkoon jotain uuttakin. Yleensä kokeilut sujuvat hyvin, mutta aina joskus käy niin että todetaan yksissä tuumin, että nyt ei ollut kyllä hyvää vaikka kovasti yritettiin. Aina ei vaan natsaa, mutta eihän se haittaa. Se kokeilu on kivointa!

Me syödään arkisin yleensä aamiainen klo 8-9 aikaan, lounas 12 aikaan, välipala 15 aikaan, päivällinen klo 17 ja iltapala lapsilla on klo 19.30. Me isommat syödään sitten ennen nukkumaanmenoa, joskus 21-22 maissa yleensä viimeisen kerran. Pyritään pitämään ruoka-ajat aina säännöllisinä, näin lapsilla pysyy verensokerit tasaisena ja ei tule mitään yliaktiivisuutta tai nälkäväsykiukkua.

IMG_3994xMeidän aamu- ja iltapalojen perusjuttuja ovat maustamaton jugurtti, hunaja, sokeriton AXA:n auringonkukan- ja kurpitsansiemen -mysli, tuoreet hedelmät, kuivatut ananasmehulla makeutetut karpalot, ruisleipä, maito, perus vähärasvainen juusto ja broilerinfileeleike. Välillä me herkutellaan, etenkin viikonloppuisin, maustetuilla jugurteilla kuten Ingman Ihana puolukka-madagaskarin vaniljalla, ja joskus ostetaan kuivattuja hedelmiä, vaikka ne ovatkin aika sokerisia.

Mutta uskoisin että sokeriton mysli + kuivatut sokerittomat karpalot + pari teelusikallista sokeroituja kuivattuja hedelmiä, on terveellisempi vaihtoehto kuin desi-pari kokonaan sokeroitua mysliä ja sokeroituja kuivattuja hedelmiä.  Onnea on lähiostarin Punnitse & Säästä, josta on helppo löytää niitä sokeroimattomiakin vaihtoehtoja kuivatuille hedelmille, pähkinöille ja muille. Lempparimysli tosin on ihan perus Cittarin valikoimista. Useimmin me kuitenkin syödään ruikkaria, se vaan on niin hyvää!

IMG_7564Lounasaikaan meillä on melkein aina edellispäivän jämiä, ellei sitten ruokaa ole ollut niin pieni satsi että pitää kehitellä jotain uutta. Silloin mä teen yleensä sitten jotain helppoa, kuten makaronimössöä (tavallista tai broilerijauhelihaa, vihannesjämät kaapista esim. pari porkkanaa, sipulia, valkosipulia, mausteita ja täysjyvämakaronia), itsetehtyjä pinaatti- tai porkkanalettuja, tai munakasta. Iltapäivällä välipala-aikaan syödään hedelmiä ja leipää/jugurttia.

IMG_8307Me yritetään syödä pari kertaa viikossa kalaa, ja muuten aika paljon broileria. Joskus laitetaan myös ihan pelkkää kasvisruokaa kuten avokadopastaa tai niitä pinaattilettuja. Kyllä me syödään punaista lihaakin, mutta  enemmän menee kalaa, kanaa ja kasviksia. Hiilihydraatit pyritään syömään täysjyvänä aina, mutta välillä herkutellaan tuorepastallakin. En jaksa turhasta nipottaa, koska olen sitä mieltä että jos perusruokavalio on kunnossa, se ei haittaa mitään että välillä syö vähän epäterveellisemminkin.

Eli sellainen on meidän perusruokavalio. Mä oon itse allerginen tosi monille hedelmille ja vihanneksille raakana, mikä rajoittaa vähän mun vaihtoehtoja. Porkkana, peruna, omena, päärynä, banaani, kiivi, nektariinit ja moni muu on mulle no-no kypsentämättömänä, mutta olen löytänyt ne omat suosikit. Lempparein kaikista on supermonikäyttöinen avokado. Menee raejuuston ja limepippurin kanssa täydellisesti ruisleivän levitteenä, ja maistuu täyteläiseltä pastassa. Sopii loistavasti myös smoothieen!

Mulle ruuanlaitossa tärkeintä on se, että lapset saavat olla mukana. Tiara kuorii innoissaan hedelmiä ja valkosipulinkynsiä, kattaa pöydän ja asettelee pilkottuja vihanneksia salaattikulhoon. Myös salaatin pesu ja repiminen on kivaa puuhaa. Nuorempi auttaa pöydän kattamisessa oikein innoissaan, ja pian pääsee hänkin jo tekemään enemmän kun taidot karttuvat. Se ei haittaa vaikka jokin asia sujuu vähän hitaammin lasten tekemänä, tekemällähän sitä oppii.

IMG_6988x

 • 1 paketti mausteista makkaraa, esim chorizoa
 • kolme porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 prk Mutti basilikatomaattimurskaa (uskokaa mua, kaikki muut murskat jäävät kakkoseksi Mutille)
 • 50g grana padanoa raastettuna
 • tuoreita yrttejä tai esim välimeren yrttimaustetta
 • mustapippuria
 • pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko makkarat ja sipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Ruskista makkarat pannulla, lisää joukkoon vihannekset. Lisää tomaattimurska ja puoli desiä vettä. Keittele sen aikaa kun pastat keittyvät, lisää juusto ja mausteet. Tarjoile grana padano-raasteen kanssa.

IMG_8046x

 • 500g lohta
 • 1 iso parsakaali
 • 200-300g perunoita
 • 1 iso kukkakaali
 • 2 sipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • mustapippuria
 • 1 lime
 • suolaa
 • 1 prk kevyttä creme fraichea

Laita kala nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Purista päälle limemehua, ja lisää pippuri, suola, sekä hiero kaksi murskattua valkosipulinkynttä pintaan. Vuokaan voi laittaa myös sipulin pilkottuna, sekä purkin ruokakermaa. Paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia. Kuori perunat ja laita kiehumaan toisen pilkotun sipulin kanssa. Pilko parsa- ja kukkakaalit. Lisää perunoiden joukkoon kukkakaalit sitten kun keittoaikaa on enää viitisen minuuttia jäljellä, ja keitä samalla parsakaalit pilkotun valkosipulin ja suolan kanssa.

IMG_8191x

 

 • Pohja:
 • 2dl ruisjauhoja
 • 1dl speltti- tai vehnäjauhoja
 • 1/2tl suolaa
 • 100g voita
 • 2rkl vettä
 • Täyte:
 • 1litra sieniä
 • voita
 • 2 sipulia (tai purjoa)
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 3 munaa
 • 1prk ruokakermaa
 • 200g juustoraastetta
 • suolaa
 • mustapippuria

 

Sekoita jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta jääkaappiin vartiksi. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa n. 10min.

Puhdista ja pilko sienet. Paista voissa pannulla. Pilko sipulit, ja lisää sienten joukkoon. Sekoita kerma, juusto, munat ja mausteet keskenään. Lisää sienet ja sekoita tasaiseksi. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35min.

IMG_8198x

Sama pohja kuin edellisessä!

 • Täyte:
 • 150g savuporoa
 • 1 paprika
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 3 munaa
 • 1 prk creme fraichea
 • 1 prk ruokakermaa
 • 150g Koskenlaskijamurua
 • mustapippuria

Pilko poro, sipulit ja paprika pieneksi. Paista pannulla kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta pippurilla. Yhdistä keskenään munat, creme fraiche, ruokakerma ja koskenlaskijamuru. Lisää joukkoon poro-kasvisseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alimmalla tasolla n. 30min 200 asteessa.

IMG_8763x

 •  2 kevätsipulia
 • 1 ruukku salaattia
 • 1 kurkku
 • 1 rasia kirsikkatomaatteja
 • 2 persimonia
 • kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1 pkt vuohenjuustoa
 • öljyä
 • hunajaa

Pese ja pilko kaikki vihannekset. Pilko vuohenjuusto, ruskista supernopeasti pannulla jotta ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Ruskista cahshewpähkinät pannulla, öljy-hunajaseoksessa (ruokalusikallinen molempia). Lisää kaikki ainekset kulhoon ja tarjoile hyvän balsamicon kanssa.

Huh! Mun piti jakaa tähän loppuun vielä se Kinderpiirakan ohje, mutta mä oon ollut tulossa kipeäksi koko illan ja nyt alkaa huono olo voittaa siihen malliin että on pakko painua nukkumaan, on tässä istuttukin jo melkein kolme tuntia kirjoittamassa. Otto on tänään jo parempi mutta nyt on sitten mun vuoro sairastua kunnolla, voihan perkele. No kyllä se tästä. Miten me onnistutaankin taas sairastamaan tällä tavalla mukavasti vuorotellen!

 Mukavaa huomista sunnuntaipäivää! Pitäkää peukkuja että mulla olisi aamulla vähemmän hirveä olo!

Millainen teidän arkiruokavalio on? Mitä ruoka-ainetta ilman ette pärjäisi arjessa? Mikä on teidän lemppari arkiruoka? Syöttekö usein lounaaksi jämiä vai ollaanko me ainoita laiskoja? :D

Syksyinen asu

Mun vanha vihreä parkatakkini veteli niin viimeisiään viime vuonna, että oli jo aika hankkia uusi. Parkatakki on arjen monikäyttöisin takki, joka sopii niin ulkoiluun kuin kaupungillekin, siihen on helppo yhdistellä vaatteita ja se päällä ei tule kylmä. Valitsin itselleni Sheinsidelta uuden vihreän parkan, tosin vähän päivitetymmän version mun vanhasta mallista. Uudessa takissa jonka sain, on tekonahkaiset hihat, ja muitakin pieniä tekonahkayksityiskohtia. Tykkään siitä että takki on vyötäröltä kiristettävä, jolloin sen saa istumaan nätisti.

Tämä parka ei ole niin lämmin että olisi kunnon pakkastakki, mutta näillä alkutalven nollakeleillä ja pikkupakkasilla se on juuri sopiva, ihan niinkuin mun vanha takkini oli. En uskonut että saisin sitä korvattua mitenkään, koska olin siihen niin ihastunut vuodesta 2009 asti jolloin sen ostin. Mutta onneksi löytyi tämä ihanuus, joka on vähintään yhtä kiva ja monikäyttöinen kuin se vanha! Tämä takki tulee varmasti näkymään aika paljon blogin puolella seuraavina kuukausina.

IMG_8822xIMG_8840xTakki Sheinside* / Huivi Cubus / Housut Cubus / Kengät H&M / Laukku Coach / * = saatu blogin kautta

Olin eilen käymässä nyt käynnissä olevilla I Love Me -messuilla, ja aamulla halusin laittaa päälle rennot ja yksinkertaisen tyylikkäät vaatteet. Käyttöön pääsivät ekaa kerta tällä viikolla ostetut H&M platform-nilkkurit joissa on tukeva korko. Ne ovat tosi hyvät jalassa, mutta korot tuovat kuitenkin ryhtiä olemukseen. Tykkään niistä kuin hullu puurosta, ihan loistavat! Ja niiden kuvioitu pohja on talven liukkailla keleilläkin turvallinen, eikä luista.

IMG_8900xValitsin päälleni myös Sheinsidelta saadun luonnonvalkoisen palmikkoneuleen, joka sopi mielestäni hyvin viininpunaisiin farkkujegginsseihin! Mulla ei ole koskaan itseasiassa ollut ihan tavallista perus palmikkoneuletta ennen, mutta tämä on tosi kiva. Ihanan rento, mutta kuitenkin hienostunut kaikessa yksinkertaisuudessaan!

IMG_8924x IMG_8931x IMG_8992xNeule Sheinside* / Koru Glitter* / Kello Guess* / Housut Cubus / Kengät H&M / * = saatu blogin kautta

Tässä on ehkä mun tän hetken kaikkein lempparein asu oikeasti, asu joka on niin minä kuin voi olla! Tykkään kuin hullu puurosta. Mitähän mä laitan tänään päälle kun ei kehtaisi joka päivä olla samoissa vaatteissa, haha! Mulla on vielä ensi lauantain gaalan suhteen asustekriisi, vaikka mekko onkin löytynyt. Pitäisi etsiä vielä ne täydelliset kengät ja laukku, jotka sopisivat saumattomasti yhteen mekon, kampauksen ja meikin kanssa. Ainiin ja korut, eikä! Ehtisinköhän mä tänään käydä etsimässä…

Ihanaa lauantaita kaikille, nauttikaa kauniista auringosta ja kirpeästä syysilmasta <3

Mitä mieltä olette asusta? Iskevätkö nahkahihaiset takit tai palmikkoneuleet?